Airborne metingen in Vlaanderen en Zeeland

Momenteel begeleidt Artesia voor de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) airborne metingen om een 3d zoet-zout verdeling van het grondwater te bepalen.

Begin april 2014 is met behulp van een helikopter en een meethoepel de verdeling van de elektrische weerstand van de ondergrond in kaart worden gebracht, in de omgeving van Knokke-Heist en in een deel van Zeeland.  Inmiddels zijn de metingen begonnen, waarbij namens Artesia Frans Schaars aanwezig was.

De werkzaamheden van Artesia bestaan uit het ontwerpen van een vluchtplan, het hydrologisch interpreteren van de elektrische weerstand en het vergelijken van de resultaten met andere databronnen. In dit proces wordt samengewerkt met Skytem en Aarhus Geophysics, twee Deense bedrijven met jarenlange ervaring  in geofysica over de gehele wereld.

Artesia heeft eerder meegewerkt aan het in kaart brengen van de zoet-zout verdeling bij de drinkwaterwinlocaties van PWN en Dunea in Noord- en Zuid-Holland, en bij de waddeneilanden Vlieland en Terschelling.