Python

Python is een van de meest gebruikte programmeertalen ter wereld, en wordt door Artesia veel gebruikt in hydrologische modelstudies, data-analyses en visualisaties. Bovendien is Python open source en gratis beschikbaar op elk computer platform. Artesia biedt verschillende diensten aan die gebruik maken van Python.

Pastas: Open source Tijdreeksanalyse software
In samenwerking met de TU Delft  heeft Artesia Pastas ontwikkelt, een open source tijdreeksanalyse pakket dat is geschreven in Python. Dit maakt het mogelijk snel nieuwe methoden te ontwikkelen voor tijdreeksanalyse en deze direct te ontsluiten naar Pastas gebruikers via Github.

Python packages: Op maat gemaakte software
Net als met Matlab bieden wij de de mogelijkheid uw eigen tools te ontwikkelen als Python package. Wij hebben ruime ervaring in het opzetten van nieuwe Python programma’s die zijn te installeren op elke computer met een Python installatie.

QGIS plugins: tools for gis en datavisualisatie
QGIS is voor een groot deel geschreven in de Python programmeertaal, wat het zeer geschikt maakt om eigen plugins voor QGIS te ontwikkelen in Python. Hierdoor is het mogelijk uw data en modellen te ontsluiten met behulp van QGIS en GIS handelingen te automatiseren.

Flopy: een interface voor MODFLOW
Voor grondwatermodelleringen met MODLOW maken wij vaak gebruik van het open source pakket Flopy dat is ontwikkelt door Mark Bakker van de TU Delft en inmiddels officieel wordt ondersteund door de USGS. Door de modellen te maken met behulp van Flopy zijn de resultaten transparant en herproduceerbaar.

Hydrologisch adviesbureau