Overal meten met de app FieldLogger

Sinds een aantal weken is de app FieldLogger voor Android gratis beschikbaar in de Google Play winkel. Met de door Artesia gemaakte app kunnen in het veld uitgevoerde metingen (grondwaterstanden bijvoorbeeld) eenvoudig worden opgeslagen. 

Het is mogelijk om handmatig locaties (peilbuizen, meetstuwen, enz) toe te voegen in de app, maar door het toevoegen van bestaande punten uit een file of database kan de app worden gebruikt om deze terug te vinden. Deze putten kunnen worden aangeleverd via een csv-file, maar ook via een zip-file van DINOloket. Per locatie kunnen zelf de invoervelden worden gekozen die passen bij het type meetpunt.

De datum en tijd van de metingen wordt automatisch geregistreerd, en er kan per meting een opmerking worden toegevoegd. Aan het einde van de dag kunnen de metingen eenvoudig via de mail verstuurd worden. Op deze manier is tijdens het meten geen internetverbinding nodig.

Meer informatie is te vinden in Google Play, onder FieldLogger. Voor extra functionaliteit kunt u contact opnemen met Ruben Caljé, 06-28145830 of r.calje@artesia-water.nl