SWI in officiële versie MODFLOW 2005

De Sea Water Intrusion (SWI) package, ontwikkeld door Mark Bakker en Frans Schaars, is vanaf nu opgenomen in de officiële versie van MODFLOW 2005.

De handleiding van SWI

SWI voor MODFLOW bestond al enkele jaren. Twee jaar geleden heeft de USGS, de uitgever van MODFLOW, gevraagd SWI ook in de officiële versie te implementeren, zodat elke MODFLOW-gebruiker met de package aan de slag kan. Na het inpassen van SWI in MODFLOW 2005, vele controles van de code en aanpassingen aan de handleiding is SWI vanaf nu opgenomen in MODFLOW.

Met behulp van SWI kan regionale zeewater-intrusie in MODFLOW worden berekend. Het programma simuleert de evolutie van de drie-dimensionale dichtheidsverdeling door de tijd, zonder dat het model in vele lagen hoeft te worden opgedeeld. Een bestaand MODFLOW-model van een kust-aquifer kan worden aangepast voor de simulatie van zeewater-intrusie door de toevoeging van één enkele input-file.

De nieuwe MODFLOW-versie is gratis te downloaden van de website van de USGS. De handleiding van SWI is te downloaden door op de figuur hiernaast te klikken.